044A5985

Az SZTE hallgatói is jelentkezhetnek az MCC ingyenes képzéseire

A Mathias Corvinus Collegium szegedi központja ingyenes, személyre szabott, színvonalas képzésekkel és térítésmentes belvárosi lakhatással várja azokat a hallgatókat, akik első vagy második egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében fejezik be a Szegedi Tudományegyetemen. Április 24-ig lehet jelentkezni a különböző Iskolák ingyenes jogi, nemzetközi, közgazdasági, média, társadalom- és történelemtudomány, valamint pszichológia képzéseire.

Mit nyújt az MCC?

• Kiegészítő képzési lehetőséget az egyetemi tanulmányok teljes időszakára

• Személyre szabott oktatást, kiscsoportos kurzusokat

• Sokszínű, támogató, összetartó közösséget

• Ingyenes nyelvórákat

• Nemzetközi ösztöndíj lehetőségeket

• Térítésmentes minőségi lakhatást

• Gyakornoki pozíciókat, álláslehetőségeket partnereinknél

• Táborokat, kikapcsolódást, feledhetetlen szórakozási lehetőségeket

Kik jelentkezhetnek?

Az intézmény mindazon első és második egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését várja, az adott régió felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Nemzetközi ösztöndíjak

A Mathias Corvinus Collegium egyedülálló tehetséggondozási programjának egyik alappillére, hogy tanulmányaik során a hallgatókat mind tanulmányi mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. A nemzetközi ösztöndíj rendszerének köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytathatják, akár rövidebb, külföldi képzéseken, vagy tanulmányi-, és kutatási programokon is részt vehetnek.

Jelentős fejlődés

Az MCC Egyetemi Programjára az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, jelenleg mintegy 350 EP-s diák tanul az intézményél. Az egyetemistáknak szóló képzés Már a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára is elérhető, elkezdődött a jelentkezési időszak. Az MCC képzései jelenleg 14 magyarországi és 9 külhoni településen vannak jelen, így már 5300 diák számára nyújt fejlődési lehetőséget az alapítvány. A tervek szerint néhány éven belül 35 helyszínen, 10 000 magyar tehetség képzése valósulhat meg.

Iskolák, amelyekbe jelentkezni lehet:

• Jogi Iskola - https://fb.me/e/1Vj0qqXnf

• Nemzetközi Kapcsolatok Iskola - https://fb.me/e/4yHv33Deg

• Közgazdasági Iskola - https://fb.me/e/aHbSO0nmX

• Média Iskola - https://fb.me/e/1vLpsCyCH

• Társadalom- és Történelemtudományi Iskola - https://fb.me/e/2nCLUwfGd

• MCC-Mindset Pszichológia Iskola - https://fb.me/e/22dWODAt3

Jelentkezési határidő: 2022. április 24., 23:59

A felvételi eljárás egy szóbeli és egy írásbeli részből áll. A jelentkezéskor minden érdeklődőnek csatolnia szükséges egy fényképes önéletrajzot, motivációs levelet, a félév végi indexének másolatát és egy megvalósítandó projektötlet. A különböző iskolák eltérő követelményrendszert határozhatnak meg, további információkért látogasson el az MCC hivatalos honlapjára.

Április 21-én 17 órától nyílt napot tartanak az MCC szegedi központjában (6722 Szeged, Tisza Lajos krt.85). A részletes program elérhető az MCC facebook oldalán, eseményre ezen a linken lehet regisztrálni. A képzésre történő jelentkezés részletei, valamint további információk az MCC honlapján találhatók.


SZTEinfo, MCC Szegedi Képzési Központ

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Fasi_ArnoldFási Arnold – BTK, szlavisztika (orosz)

Azért jöttem Szegedre, mert hallottam, hogy az itteni szlavisztika, orosz szak elég jó, színvonalas a képzés. Természetesen a település helye is közrejátszott, hiszen nem akartam túl messzire menni az otthonomtól, Pusztaszőlőstől. A kollégium is kedvező helyen van. Szeged sokkal zöldebb, és a levegő is tisztább, mint Budapesten, ami szintén befolyásolt. A választásban még közrejátszott az is, hogy nem érzem magam olyan jól egy nagyvárosban sok emberrel, de Szeged teljesen élhető ebből a szempontból, és a tömegközlekedés is nagyon jó.


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *