Bezár

Hírarchívum

Image00010

Alapításának 100. évfordulóját ünnepli az SZTE Füvészkert

Alapításának 100. évfordulóját ünnepli az SZTE Füvészkert

2022. április 19.
1 perc

2022. április 23-án alapításának 100. évfordulóját ünnepli az SZTE Füvészkert. Az intézmény a centenárium jegyében a Föld Napjához kapcsolódva egy Családi Nappal köti egybe az eseményt, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató programokkal várnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A délelőtt folyamán általános iskolai csapatok vetélkednek egymással, míg a családokat egész nap játékos, pecsétgyűjtéssel egybekötött túrával várják. A vetélkedő különböző állomásain mindenki kipróbálhatja magát a hulladékgyűjtésben és az újrahasznosításban. A gyerekek a labirintusban különböző ökojátékokkal játszhatnak. Mindemellett ezen a napon mindenki játékosan megtanulhatja azt is, hogy miként válhatnak aktív, környezettudatos emberré. A játék partnerei az SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár, a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt. valamint az SZTE TTIK Kísérleti Fizika Tanszék és a Szegedi Csillagvizsgáló. A menetlevelet érvényesítők között az SZTE Füvészkertje ajándékcsomagokat sorsol ki.


Az SZTE Füvészkertje 9:00-től 18:00 óráig tart nyitva, a pecséteket azonban 10:00 és 16:00 óra között lehet begyűjteni.

A rendezvényenen emellett kézműves kiállítókkal, növényárusokkal, és gasztro különlegeségeket értékesítő kofákkal találkozhatnak az érdeklődők. Az esemény célja többek között, hogy a környezetvédelemmel, a fenntarthatósággal és az újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismertesse a látogatókkal.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek