SZTE Info

eugh_nyito

A EUGLOH-ban folytatódik a Szabadegyetem programja

Open University címmel, angol nyelven, online formában folytatódik a nagysikerű előadássorozat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szabadegyetem Szeged XXVIII szemesztere 2021 őszén a EUGLOH szövetség programjaként jelentkezik, öt egyetem mintegy 210 ezer hallgatójának kínálva ismeretterjesztő előadásokat a globális egészség témakörében. Az Open University a megszokott időben, szeptember 15. és december 1. között szerdánként 18 órától követhető a YouTubon.

 

Az angol nyelvű, online előadásokat az öt EUGLOH egyetem (University of Paris-Saclay, Lund University, Ludwig Maximilan University of Munich, University of Porto, University of Szeged) vezető professzorai, a globális egészség különböző témakörének szakértői tartják például a járványok történelméről, az öregedésről, a globális egészség gazdasági és társadalmi vonatkozásiról. Az előadássorozat első két alkalma a EUGLOH szövetség és az egyes egyetemek bemutatkozásáról szól.

 

A szegedi hallgatók az Open University-t szabadon választható, 3 kreditet érő kurzusként vehetik fel.

 

További részletek a programról és a jelentkezésről az esemény honlapján olvashatóak: https://u-szeged.hu/eugloh-open-university

 

SZTEinfo

Nyitókép: Eugloh


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.