SZTE Info

Desktop28

Véradásra várják az egyetemistákat és az oktatókat

Az ország újraindul, nem kivétel ez alól az egészségügy sem, a kórházak vérigénye folyamatosan nő - olvasható az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Most igazán nagy szükség van az egyetemi véradókra - hívja fel a figyelmet honlapján az Országos Vérellátó Szolgálat. A szokásos, sikeres egyetemi kitelepülésekre még várni kell, ezért arra kérnek minden segíteni akaró és tudó egyetemi polgárt, hogy a vérellátás folyamatos biztosítása érdekében keresse fel a legközelebbi véradási lehetőséget, és véradásával járuljon hozzá a betegek gyógyulásához!


A véradási helyszínkereső ide kattintva megtekinthető.


A COVID-19 elleni védőoltás a véradásból nem kizáró ok. Amennyiben valaki láz-, tünet-, és panaszmentes, már a vakcinációt követő napon adhat vért.


Bővebb információ itt található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.