nadas_bence_mkksz_nyito

Indul a tokiói olimpián Nádas Bence, az SZTE hallgatója

Bekerült egy SZTE-s a magyar olimpiai csapatba. Nádas Bence, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar hallgatója a kajak négyesek 500 méteres versenyszámában áll rajthoz a XXXII. nyári játékokon.

Tegnap kihirdette a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, hogy melyik versenyszámban kik képviselik hazánkat a japán fővárosban az ötkarikás játékokon. Az egyik legnagyobb fejtörést Hüttner Csabának, éppen a férfi kajakos szakág okozta, mivel 6 kvótát szerzett a válogatott, vagyis hat férfi kajakos áll a szövetségi kapitány rendelkezésére. Ennyi főből kell az összes számot a lehető legjobban, legerősebben összeállítania. Sokáig úgy tűnt, hogy Kuli István, aki az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán, levelező tagozaton végzi tanulmányait, szintén tagja lesz a négyesnek, de az Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogyan azt a versenyzők várták, ezért újra kellett gondolni, mi a legjobb összetétel.


A végleges és pontos csapathirdetésnél így, Nádas Bence, az MVM Szeged kajakosa maradt a hajóban, ő utazhat az olimpiára.  Az élelmiszermérnöknek tanuló hallgató idén már Világkupát nyert egyéniben, 500 méteren, ez döntő volt a válogatás során.


nadas_bence


2020. március 24-én bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt az olimpiai játékokat elhalasztják egy évvel. Az esemény elnevezése nem változott, az ötkarikás játékokat 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg. Nádas Bence sportágában, a kajak-kenuban pedig augusztus 3. és augusztus 8. között vívják majd a versenyzők a csatákat.


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.





Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.