nadas_bence_mkksz_nyito

Indul a tokiói olimpián Nádas Bence, az SZTE hallgatója

Bekerült egy SZTE-s a magyar olimpiai csapatba. Nádas Bence, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar hallgatója a kajak négyesek 500 méteres versenyszámában áll rajthoz a XXXII. nyári játékokon.

Tegnap kihirdette a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, hogy melyik versenyszámban kik képviselik hazánkat a japán fővárosban az ötkarikás játékokon. Az egyik legnagyobb fejtörést Hüttner Csabának, éppen a férfi kajakos szakág okozta, mivel 6 kvótát szerzett a válogatott, vagyis hat férfi kajakos áll a szövetségi kapitány rendelkezésére. Ennyi főből kell az összes számot a lehető legjobban, legerősebben összeállítania. Sokáig úgy tűnt, hogy Kuli István, aki az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán, levelező tagozaton végzi tanulmányait, szintén tagja lesz a négyesnek, de az Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogyan azt a versenyzők várták, ezért újra kellett gondolni, mi a legjobb összetétel.


A végleges és pontos csapathirdetésnél így, Nádas Bence, az MVM Szeged kajakosa maradt a hajóban, ő utazhat az olimpiára.  Az élelmiszermérnöknek tanuló hallgató idén már Világkupát nyert egyéniben, 500 méteren, ez döntő volt a válogatás során.


nadas_bence


2020. március 24-én bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt az olimpiai játékokat elhalasztják egy évvel. Az esemény elnevezése nem változott, az ötkarikás játékokat 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg. Nádas Bence sportágában, a kajak-kenuban pedig augusztus 3. és augusztus 8. között vívják majd a versenyzők a csatákat.


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *