nadas_bence_mkksz_nyito

Indul a tokiói olimpián Nádas Bence, az SZTE hallgatója

Bekerült egy SZTE-s a magyar olimpiai csapatba. Nádas Bence, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar hallgatója a kajak négyesek 500 méteres versenyszámában áll rajthoz a XXXII. nyári játékokon.

Tegnap kihirdette a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, hogy melyik versenyszámban kik képviselik hazánkat a japán fővárosban az ötkarikás játékokon. Az egyik legnagyobb fejtörést Hüttner Csabának, éppen a férfi kajakos szakág okozta, mivel 6 kvótát szerzett a válogatott, vagyis hat férfi kajakos áll a szövetségi kapitány rendelkezésére. Ennyi főből kell az összes számot a lehető legjobban, legerősebben összeállítania. Sokáig úgy tűnt, hogy Kuli István, aki az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán, levelező tagozaton végzi tanulmányait, szintén tagja lesz a négyesnek, de az Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogyan azt a versenyzők várták, ezért újra kellett gondolni, mi a legjobb összetétel.


A végleges és pontos csapathirdetésnél így, Nádas Bence, az MVM Szeged kajakosa maradt a hajóban, ő utazhat az olimpiára.  Az élelmiszermérnöknek tanuló hallgató idén már Világkupát nyert egyéniben, 500 méteren, ez döntő volt a válogatás során.


nadas_bence


2020. március 24-én bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt az olimpiai játékokat elhalasztják egy évvel. Az esemény elnevezése nem változott, az ötkarikás játékokat 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg. Nádas Bence sportágában, a kajak-kenuban pedig augusztus 3. és augusztus 8. között vívják majd a versenyzők a csatákat.


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *