SZTE Info

Védelmi intézkedések a Szegedi Tudományegyetemen

Hirdetmény a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet 7. §-ának rendelkezéseivel kapcsolatban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet 7. §-ának rendelkezéseivel kapcsolatban az alábbiakban tájékoztatjuk az egyetemi polgárokat:


(1) A felsőoktatási intézmény a hallgatók által a rektor döntése szerinti rendben látogatható. A felsőoktatási intézmény kollégiuma hallgatók általi látogatása tilos.

(2) A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a rektor gondoskodik.


I. Személyes kontaktust igénylő kurzusok pótlása


A szorgalmi időszakban az online távoktatásos formában meg nem tartott személyes kontaktust igénylő elmaradt kurzusok (kurzusrészek) esetében az illetékes kar mérlegeli a személyes oktatás/pótlás lehetőségét, és erről a döntésről értesíti a hallgatókat.


A döntéskor figyelemmel kell lenni a járványhelyzet kiszámíthatatlanságára, a hallgatók esetleges akadályoztatására, és arra, hogy a kurzusok kizárólag a személyes megjelenésre vonatkozó előírások szigorú betartása mellett tarthatóak meg.


II. Vizsgák teljesítése


A Szegedi Tudományegyetem felkészült a távoktatásos vizsgáztatási rendre, ezért főszabályként a vizsgáztatás online módszerekkel történik a 2019/20. tanév II. félévében, a félévre eredetileg meghirdetett vizsgaidőszakban.


Amennyiben valamely számonkérés teljesítése a személyes megjelenés szükségessége miatt online nem megvalósítható, a kar mérlegeli, hogy mely esetekben kíván élni a személyes számonkérés lehetőségével. E számonkérések is kizárólag csak a személyes megjelenésre vonatkozó előírások szigorú betartása mellett tarthatóak meg. A vizsgákkal kapcsolatos kari szabályozásról a kar értesíti a hallgatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.