SZTE Info

Pályázati kiírás jelent meg a HCEMM-USZ StemCell Kutatócsoport kutatói pozíciójára

A HCEMM projekt keretében, pályázati kiírás jelent meg a H-CEMM-USZ StemCell (Kutatócsoportvezető: Prof. Dinnyés András) Kutatócsoport kutatói pozíciójára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázati kiírással kapcsolatos részletek és további információk a www.hcemm.eu honlap Carriers/Scientific jobs/Scientist menüpontja alatt tekinthetők meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.