Bezár

Hírarchívum

fulbright-logo

Tanulj az Egyesült Államokban! - tájékoztató előadás a Fulbright ösztöndíjakról

Tanulj az Egyesült Államokban! - tájékoztató előadás a Fulbright ösztöndíjakról

2019. április 02.
1 perc

Az Amerikai Egyesült Államokba szóló hallgatói, kutatói ösztöndíj-lehetőségeiről tart tájékoztatást április 10-én 14 óra 30 perctől az SZTE Dugonics téri központi épületében a Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója dr. Jókay Károly.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A bármelyik amerikai egyetemre, bármilyen tudományágban pályázható ösztöndíjak a kulturális tapasztalatszerzés mellett kiemelkedő szakmai fejlődés lehetőségét is nyújtják végzős és PhD-hallgatók, illetve egyetemi oktatók és kutatók számára.

A világ több mint 160 országára kiterjedő Fulbright Csereprogram nemcsak tanulmányi, oktatói és kutatói ösztöndíjat kínál, hanem olyan különleges lehetőséget is jelent, ami meghatározó befolyással van az ösztöndíjasok életére. A Fulbright a világ egyik legrangosabb ösztöndíja, ami ugyanúgy lehetővé teszi amerikai hallgatóknak, oktatóknak, kutatóknak a külföldi tanulmányutat, mint a külföldieknek az amerikai ösztöndíjat.

Az 1946-ban J. William Fulbright szenátor javaslata alapján indult Fulbright Program a kezdetek óta napjainkig az Egyesült Államok legelismertebb oktatási-tanulmányi csereprogramja. Magyarország 1978 óta vesz részt a programban, azóta több mint 1100 magyar állampolgár nyerte el az ösztöndíjat. A program nyitott, bármely tudományágban és művészeti ágban megszerzett felsőfokú végzettséggel, illetve PhD/DLA oklevéllel, és megfelelő szintű angol nyelvtudással lehet pályázni.

További információ itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek