Bezár

Hírarchívum

kiemelt_oroszfelsooktatasi_vasar

Orosz felsőoktatási kiállításon szerepelt az SZTE

Orosz felsőoktatási kiállításon szerepelt az SZTE

2017. március 01.
2 perc

Tizenkét magyar egyetem - közte a Szegedi Tudományegyetem - mutatkozott be 2017 februárjában a Moszkvában és Szentpéterváron rendezett ICIEP 31. Nemzetközi Oktatási Kiállításon. Az orosz diákok körében az SZTE orvos, nemzetközi tanulmányok, gazdálkodási és menedzsment valamint nyelvészeti képzései voltak a legnépszerűbbek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ICIEP 31. Nemzetközi Oktatási Kiállítás és az azt követő szakmai nap, valamint az Orosz-Magyar Felsőoktatási Fórum (RHHEF) a magyar felsőoktatás idegen nyelvű programkínálatának és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjrendszer lehetőségeinek bemutatását tűzte ki célul.


Az SZTE-n jelenleg 50 idegen nyelvű képzés érhető el a külföldi hallgatók számára. A Stipendium Hungaricum ösztöndíjrendszer keretében 38 képzésben tanulhatnak hallgatók. Jelenleg körülbelül 275 külföldi diák folytatja tanulmányait ezen ösztöndíjprogram támogatásával. Orosz hallgató még nem érkezett az SZTE-re a Stipendium Hungaricum programon belül, éppen ezért kiemelten fontos volt a Szegedi Tudományegyetem bemutatkozása az oroszországi felsőoktatási vásáron. Az egyetem stratégiai célkitűzése a teljes képzésre érkező külföldi hallgatók létszámának növelése, amelyhez a Stipendium Hungaricum ösztöndíj program is hozzájárul. Az SZTE célja, hogy az orosz keretszámból minél többen válasszák a SZTE idegen nyelvű képzéseit.


szte_brosik


Az SZTE idegen nyelvű szakjai közül a legnagyobb érdeklődés az orvosképzés (ÁOK), a nemzetközi tanulmányok (ÁJTK), a gazdálkodási és menedzsment (GTK) valamint a nyelvészeti (BTK) szakok iránt volt – tudtuk meg Szécsi Annamáriától, az SZTE Nemzetközi Igazgatóság munkatársától.


„A kiállítást megelőzően szervezett Orosz-Magyar Felsőoktatási Fórum (RHHEF) teret biztosított a felsőoktatási intézmények képviselőivel való személyes találkozókra. Emellett lehetőségem nyílt arra, hogy a Szegedi Tudományegyetem és orosz partnerintézményei között meglévő ’jó gyakorlatokat’ egy prezentáció keretében bemutathassam. A Szentpéterváron szervezett „szakmai nap” alkalmával is számos orosz intézmény képviselője jelent meg és hallgatta meg a Stipendium Hungaricum ösztöndíj programról, valamint a résztvevő magyar felsőoktatási intézmények bemutatásáról szóló előadásokat. A prezentációkat követően a látogatóknak lehetőségük nyílt az intézmények képviselőivel úgynevezett "B2B" beszélgetések keretén belül még jobban megismerni az intézmények kínálatait és a kapcsolatfelvételben rejlő lehetőségeket.” – fogalmazott Szécsi Annamária, az SZTE képviselője.


delegacio


SZTEinfo



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek