Bezár

Hírarchívum

Lézerek a gyógyászatban - kéthetes nyári iskola

Lézerek a gyógyászatban - kéthetes nyári iskola

2014. július 10.
2 perc

„Lasers in Medicine and Life Sciences 2014” címmel kéthetes nyári iskola indul a Szegedi Tudományegyetemen. 2014. július 14-től a fizika és orvoslás iránt érdeklődő fiatalok ismerkedhetnek meg a lézerek különböző felhasználásával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem 2014. július 14-25. között kéthetes programsorozatot szervez. A „LAMELIS 2014 Lasers in Medicine and Life Sciences” című nyári iskolát az „Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra” (TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005 jelű) projekt finanszírozza, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a Magyar Biofizikai Társaság is támogatja. A nyári iskola célja, hogy jeles külföldi és hazai előadók bevonásával megismertesse a fizika szakos és orvoslástant tanuló hallgatókat és doktoranduszokat a lézerek felhasználási lehetőségeivel az orvos- és élettudományi területeken.


A kiemelt jelentőségű programsorozaton az SZTE, a Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem oktatói mellett számos külföldi szaktekintély is előadást tart. A vendég előadók Svájcból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Egyiptomból, Írországból és Norvégiából érkeznek hazánkba. Az érdeklődők így a két hét alatt magas színvonalú előadásokon hallhatnak az ELI ALPS-ban várható lézerkutatásoktól kezdve a lézerek sebészetben és terápiában való felhasználásáig - érdekes témák kerülnek terítékre. A fiatalokat a szakmai kínálat mellett más egyéb program is várja: laborlátogatás, szabadidős tevékenységek, túrák.


A kéthetes nyári iskola programsorozatát 2014. július 14-én hétfőn 11 órakor Szabó Gábor, az SZTE Rektora és Bari Ferenc, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja nyitja meg az SZTE Fizikus Tanszékcsoport Budó Ágoston előadótermében.


A nyári iskolát a SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatika Intézet szervezte, a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005 projekt támogatásával.

 

A szakmai programról bővebb információ itt olvasható:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek