Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - a XII. Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny megnyitójára

Sajtómeghívó - a XII. Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny megnyitójára

2023. november 28.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem

tisztelettel meghívja Önt a

XII. Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny megnyitójára

Időpontja: 2023. november 30. (csütörtök) 18.00 óra

 

Helyszíne: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)

 

Az ország minden szegletéből és a határon túlról 77 középiskola diákjai és pedagógusai érkeznek november 30-án, csütörtökön a XII. Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre. A szegedi egyetem egykori, Nobel-díjas rektora előtt tisztelgő kétnapos verseny a továbbtanulásra is hatással lehet: a 2024-es felvételi eljárásban az SZGYTV-n részt vett diákok intézményi pontot kaphatnak, amennyiben az SZTE egyes szakjaira jelentkeznek.

 

A XII. Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny feladatai fizikai, biológiai és kémiai kérdéseket tartalmaznak, valamint az egyetem egykori rektora, a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merítenek, különös figyelmet fordítva Szent-Györgyi Albert korának tudománytörténeti vonatkozásaira és az idei év fő témájára. Az idei verseny két témaköre: „130 éve született Szent-Györgyi Albert”, valamint „A 2018 és 2022 között díjazott orvosi-élettani, fizikai és kémiai Nobel-díjasok munkássága”. A verseny kérdéssorait az SZTE elismert oktatói állítják össze, a verseny tisztaságát az SZTE oktatóiból álló zsűri felügyeli.

 

A hagyományoknak megfelelően a csapatok kreatív kategóriában is versenyezhetnek. Az idei műfaj a slam poetry. A pályamunkáikat két témában is beadhatják a diákok. Az egyik téma a „130 éve született Szent-Györgyi Albert – slammelve”. A másik „Az 1893-as év tudományos felfedezései – slammelve”.

 

A verseny ünnepélyes megnyitóját 2023. november 30-án 18.00 órától rendezik meg az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében. A verseny elődöntője december 1-jén 9 órakor kezdődik az SZTE TIK-ben, a döntő 13.30-kor kezdődik az SZTE SZAOK Nagy Oktatási Központ Ivánovics György előadótermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek