Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- A Szegedi Tudományegyetemen találkoznak a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) szövetségbe tartozó európai egyetemek képviselői

Sajtómeghívó- A Szegedi Tudományegyetemen találkoznak a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) szövetségbe tartozó európai egyetemek képviselői

2020. január 13.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) projekt angol nyelvű konferenciájára 2020. január 16-án, csütörtökön 9 óra 30 percre. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal átriuma (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Először találkoznak Szegeden a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) szövetségbe tartozó európai egyetemek képviselői, hogy ismertessék a hároméves együttműködés programját és a közös tevékenységeket. A konferencián az SZTE, a Paris-Saclay Egyetem, a Lundi Egyetem, a Portói Egyetem és a müncheni Ludwig Maximillian Egyetem képviselői mutatják be a vezetésükkel működő egyes munkacsoportok terveit és feladatait.

 

Az SZTE 2019-ben 4 európai egyetemmel konzorciumban adta be a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) pályázatot, amely 3 évre nyert támogatást az Európai Egyetemi Szövetségek programban. Az együttműködés révén 210 ezer hallgató, 23 ezer oktató, kutató és adminisztratív munkatárs számára lesz elérhető az együttműködő öt egyetem közötti mobilitás. A rugalmas tantervek az európai diploma megszerzése mellett lehetővé teszik majd a diákok számára, hogy tanulmányaikat személyre szabják: megválaszthatják például, melyik partnerintézményben és mikor folytatják tanulmányaikat.

 

Az Európai Egyetemi Szövetségek olyan, EU-szerte működő felsőoktatási intézményeket tömörítő transznacionális együttműködések, amelyek közös hosszú távú stratégiával rendelkeznek, és előmozdítják az európai értékeket és identitást, úgy, hogy érezhetően javítsa az európai felsőoktatás minőségét, befogadóbbá és versenyképesebbé téve azt.

 

A rendezvényre, amelynek teljes programja itt elérhető, tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek