Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - VI. Nagy SZTE Véradás

Sajtómeghívó - VI. Nagy SZTE Véradás

2019. november 26.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és az Országos Vérellátó Szolgálat tisztelettel meghívja Önt a Véradók Napja alkalmából szervezett VI. Nagy SZTE Véradásra 2019. november 27-én, szerdán 10 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722, Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A biztonságos magyarországi vérellátáshoz évente mintegy 400 000 egység vérre van szükség, amelyet közel 270 000 önkéntes véradó térítésmentesen biztosít. Az önkéntes véradókra szükség van, hiszen bizonyos betegségek csak vérrel gyógyíthatók, és a vér csak véradással pótolható. A biztonságos ellátáshoz átlagosan napi 1600-1800 véradóra van szükség. Éppen ezért az Országos Vérellátó Szolgálat és a Szegedi Tudományegyetem közös véradást szervez november 27-én, szerdán 9 és 17 óra között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A véradóknak lehetőségük van egyéni időpont foglalására is, de e nélkül is szeretettel várják a donorokat. Időpontfoglalás az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján.

 

A véradás fontosságáról november 27-én, 10 órakor dr. Lázár Mária az OVSZ Szegedi Regionális Vérellátó Központ régióigazgató főorvosa nyilatkozik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek