Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - SZTE TTIK Kutatóiskolájának konferenciájára

Sajtómeghívó - SZTE TTIK Kutatóiskolájának konferenciájára

2019. november 27.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kutatóiskolája Konferenciára 2019. november 29-én, pénteken 9:40-re.  Helyszín: SZTE TTIK Bolyai épület, II. emeleti Bolyai tanterme (6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kutatóiskolája cím és támogatás elnyerésére először a 2007/2008-as tanévben hirdetett pályázatot a kar az ország valamennyi középfokú oktatási intézménye és azon határon túli magyar középiskolák számára, melyek magyar nyelvű képzést folytatnak a természettudomány, az informatika és a műszaki tudományterületen. A pályázatot azóta évente meghirdetik. Pályázni olyan kutatási programmal lehet, amelynek egyik témavezetője a TTIK oktatója vagy kutatója, illetve a középiskola egyik tanára. A nyertes pályázóknak egy évük van elvégezni a munkát és az eredményekről a zárórendezvényen előadás formájában kell beszámolniuk. Előnyt élveznek azok a középiskolák, amelyek tanárai már korábban is végeztek önálló kutatást, tudományos fokozatot szereztek, illetve meglévő kutatási kapcsolatot ápolnak a karral, valamint azok, akik az elmúlt években eredményesen készítették fel tanulóikat OKTV versenyekre, Ifjúsági Tudományos Innovációs versenyekre, Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájára, vagy tanulóik nagy számban jelentkeztek a TTIK-ra. A címet a támogatottak a pályázat évében viselhetik.

 

A 2019-2020-as pályázati felhívásra 15 középiskolai kutatócsoport adta be pályázatát, akik 100.000 Ft és 200.000 Ft közötti támogatásban részesülnek. A pályázat eredményhirdetését 2019. november 29-én, pénteken tartják az SZTE TTIK Bolyai épület, II. emeleti Bolyai tanteremben. (6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1.) Az SZTE TTIK Kutatóiskolája programról Dr. Horváth Dezső egyetemi tanár, tudományos és stratégiai dékánhelyettes nyilatkozik a konferencia helyszínén 9 óra 40 perc és 10 óra között.

 

A program a ProTalentis Alapítvány, az SZTE Tehetségpont közreműködésével, az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 azonosító számú, „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című pályázat keretében valósul meg.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek