SZTE Info

Sajtómeghívó - Tandi Flóra, Miklósa Erika és Puskás Peti az SZTE Egyetemi Tavasz zárókoncertjén

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája tisztelettel meghívja Önt 2017. május 18-án, csütörtökön 20 órától a 14. Egyetemi Tavasz záró rendezvényére, FLOW - Tandi Flora lemezbemutató koncertjére. Helyszín: IH rendezvényközpont, Nagyterem (Szeged, Felső Tisza-part 2.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem jogi karán végzett Tandi Flora második nagylemezének anyaga első ízben hangzik el a 14. Egyetemi Tavasz záró rendezvényeként. A koncertről annyi biztosan tudható, hogy az album címéhez hűen egy zenei áramlat részese lesz az, aki ellátogat az IH Rendezvényközpontba, hiszen a dalokat zenei motívumok kötik össze egymással. A koncert vendége Flora mentora, a Kossuth-díjas Miklósa Erika, akivel a párkapcsolati erőszak ellen emelték fel hangjukat legutóbbi kampányukban. Közreműködik: Puskás Peti, Sinha Róbert, Molnár Gábor, Demeter László.

 

Az SZTE sajtónyilvános programjára szeretettel várjuk a sajtó munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.