SZTE Info

Sajtómeghívó - Magyar Sebész Társaság Onkológiai Szekciója I. Kongresszusa

A Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinika

és a Magyar Sebész Társaság Onkológiai Szekciója I. kongresszusának sajtótájékoztatójára

2017. március 25-én, pénteken 12.30 órától.

Helyszín: Hotel Forrás (6726, Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Sebész Társaság Sebészeti Onkológiai Szekciója és a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikája első alkalommal rendezi országos kongresszusát 2017. március 23-25. között, a kongresszus helyszíne Szeged.

 

Az MST Sebészeti Onkológiai Szekciójának megalakulásáról 2015-ben döntött a Társaság vezetősége. Ugyanebben ennek az évnek a szeptemberében az Európai Sebészeti Onkológiai Társaság (ESSO) vezetőinek részvételével megtartották első tudományos ülésünket Budapesten, az MTA Székházában. A Szekció megalakulásának elsődleges célja az volt, hogy a sebészeti onkológiai ellátás minél magasabb színvonalon, standardizált módon működjön hazánkban. A szolid daganatos megbetegedések ellátásában továbbra is kiemelkedő szerepet kap a sebészet, azonban az egyre jobb diagnosztikai eljárások és az egyre hatásosabb onkológiai kezelések folyamatosan változtatják, megújítják a sebészeti ellátás elveit. A kongresszus nemzetközi részvételű továbbképző tanfolyam is egyben, mely lehetőséget ad, hogy áttekintsük eddigi eredményeinket és megismerjük a legújabb kezelési elveket.


A sajtótájékoztatóra tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.