Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Újabb 174 ERASMUS-os hallgató az SZTE-n

Sajtómeghívó - Újabb 174 ERASMUS-os hallgató az SZTE-n

2017. február 07.
1 perc

Az előzetes jelentkezések alapján az ERASMUS+ és az ERASMUS Kreditmobilitási program keretében 174 külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen a 2016/2017. tanév II. félévében. A diákok 19 ország 76 város 87 egyeteméről érkeznek a szegedi egyetem 12 karára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A legtöbb hallgató, 40 fiatal Törökországból érkezik, a top 5 küldő ország között szerepel még Románia, Olaszország, Franciaország és Spanyolország. A legtöbb külföldi hallgatót, 41 diákot az Általános Orvostudományi Kar fogad, de népszerű a külföldi diákok körében az SZTE Bölcsészettudományi Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar is.

 

Az Orientációs Hét kapcsán Prof. Dr Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese előzetes időpont egyeztetés alapján szívesen ad interjút az érdeklődő médiumoknak.

 

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt/Önöket a külföldi ERASMUS+ ösztöndíjas hallgatók beilleszkedését segítő Orientációs Hét szerdai eseményére, melyen a Karok kéviselői mutatják be képzési kínálatukat a külföldi diákoknak.

 

Időpont: 2017. február 8., szerda 10:00

 

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek