SZTE Info

Sajtómeghívó - Terápiás és diagnosztikus részleg ünnepélyes megnyitója

Az SZTE SZAKK Nukleáris Medicina Intézete szeretettel meghívja Önt és munkatársait új terápiás és diagnosztikus részlegének ünnepélyes megnyitójára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egységben a Dél-magyarországi régióban hiánypótló radioizotópos kezelésekre alkalmas terápiás osztályt alakítottak ki. A mintegy 600 négyzetméteres területre a fekvőbeteg-ellátás egységén túl több korszerű képalkotó diagnosztikai berendezések is kerültek, köztük például egy világviszonylatban is a legmodernebb kategóriába tartozó háromfejes SPECT/PET/CT és egy hibrid képmegjelenítésre is alkalmas felsőkategóriás ultrahang berendezés.

 

Időpont: 2016. szeptember 16., 13 órától

 

Helyszín: SZTE SZAKK Bőrgyógyászati Klinika tanterme és a Nukleáris Medicina Intézet központi részlege (6720 Szeged, Korányi fasor 6.)

 

A részletek itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.