SZTE Info

Sajtómeghívó - Tájékoztató a Fulbright ösztöndíjakról

A Szegedi Tudományegyetem és a Fulbright Bizottság tisztelettel meghívja Önt a Bizottság ösztöndíjakról és a pályázási folyamatról szóló tájékoztatójára 2016. április 6-án, szerdán 11.00 órára, az SZTE Rektori Hivatal, földszint 5-ös termébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen részt vesz Jókay Károly, a Fulbrigh Bizottság ügyvezető igazgatója, prof. Dr. Nagy Katalin, az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese és dr. Vas Gabriella Fulbright-ösztöndíjas (SZTE TTIK Matematikai Tanszékcsoport), aki a Rutgers University-ről tért vissza.

 

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2017-2018-as tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni, vagy továbbtanulni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. További információ a Fulbright ösztöndíjról itt olvasható.

 

Az esemény sajtónyilvános, szeretettel várjuk a média munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.