Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Siker az SZTE Tudománykommunikációs Diáktábora

Sajtóközlemény - Siker az SZTE Tudománykommunikációs Diáktábora

2015. június 26.

Mintegy húsz hazai és határon túli középiskolás kóstolhatott bele a szegedi egyetemi életbe 2015. június 22-26. között. A Szegedi Tudományegyetem tudománykommunikációs diáktáborában több mint húsz, az SZTE-t bemutató írásos anyag és öt videó készült.

A sajtóközlemény itt olvasható

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Gyakorlatorientált újságírói, televíziós, fotózási és rádiós ismereteket kínált a média iránt érdeklődő középiskolásoknak az SZTE tudománykommunikációs diáktábora. Az öt napos program ugyanakkor útmutatóként szolgált a pályaválasztási döntés meghozatalában, hiszen a diákok megismerkedtek a Szegedi Tudományegyetem képzési palettájával is. A fiatal tehetségek táborába a szegedi középiskolák mellett Gyuláról, Kiskunhalasról, Pápáról, Kistelekről, Ópusztaszerről, Nagymágocsról, de még Zentáról, Temesvárról és Újvidékről is érkeztek diákok.

 

A 18 középiskolásból álló csapat – többek között – ellátogatott az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar képfeldolgozási és robotika laborjába, megismerkedett a Klebelsberg Könyvtár szolgáltatásaival, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociális munka terültén nyújtott lehetőségeivel és a Gyógyszerésztudományi Kar laboratóriumaival. A diákok ellátogattak az Európa-szerte ismert csontraktárba, a Bölcsészettudományi Kar modern stúdiójába és médialaborjába. A Gazdaságtudományi Karon megismerkedtek a gazdasági újságírás rejtelmeivel, a Mérnöki Karon a duális képzés lehetőségével és a nemzetközi versenyeket megjárt pneumobilokkal. A fogorvosi fakultáson a foghúzás tudományát, az orvosi karon az újraélesztés módszerét sajátították el a fiatalok.

 

A tehetséges diákok interaktív foglalkozásokon kaptak szakmai segítséget egy-egy egyetemi téma feldolgozásához, megismerkedtek a print és online média műfaji sajátosságaival, a fotózás és a videó készítés folyamatával. Az öt napos tábor zárására végül 24 írásos anyag és 5 az SZTE fakultásait bemutató alkotás született, melyet a szervezők három kategóriában díjazták: a „legjobb hír, tudósítás” kategória győztese, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum tanulója, Bîtoancă Diana, míg a legjobb interjúért járó díjat Bencze Gréta a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium diákja vehette át. A legjobb kisfilmet Katona Laura és Gabona Kinga a SZKKVSZI Kőrösi József Tagintézményének két diákja készítette. A legjobb kérdezőnek járó különdíjban pedig Mészáros Anna az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium diákja részesült.


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek