Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - A magyar felsőoktatás nemzetköziesítéséről az SZTE-n

Sajtómeghívó - A magyar felsőoktatás nemzetköziesítéséről az SZTE-n

2014. január 10.
2 perc

Tíz felsőoktatási intézmény képviselői cserélnek eszmét 2014. január 13-án arról, miként fejleszthető az idegen nyelvű képzési kínálat és a nemzetközi marketingtevékenység.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem/Uram!


„Nemzetköziesítés 2014” címmel rendeznek nemzetközi képzés- és marketingfejlesztési workshopot 2014. január 13-án (hétfőn) a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE). A fórumra a Harmadik generációs összehangolt szolgáltatási portfólió és irányítási rendszer kialakítása, valamint stratégiai jellegű optimalizálás megvalósítása közösségi típusú felsőoktatási együttműködés formájában Dél-Kelet Magyarországon című (TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004) projekt keretében kerül sor az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati, Marketing és Kommunikációs Igazgatóságai, valamint az SZTE Nemzetközi Koordinációs Iroda szervezésében.

 

A rendezvényen az idegen nyelvű képzések terén legaktívabb hazai egyetemek (a házigazda SZTE mellett a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem) mutatják be, milyen teljes idegen nyelvű képzésekkel rendelkeznek, és hogyan tervezik jövendő fejlesztéseiket. Az SZTE és konzorciumi partnerei (Kecskeméti Főiskola, Szolnoki Főiskola, Gál Ferenc Főiskola) arról számolnak be, hogy a TÁMOP 411C projekt keretében milyen nemzetközi fejlesztéseket terveznek 2014-ben. A Magyar Rektori Konferencia főtitkára és a Magyar Ösztöndíj Bizottság Iroda vezetője pedig ismerteti, hogy ebben az esztendőben milyen központi akciók, programok, támogatások segítik az intézmények nemzetközi képzésfejlesztési törekvéseit.

 

Időpont: 2014. január 13. (hétfő) 10:00-16:15

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal épülete

(Szeged, Dugonics tér 13., 5. terem)

 

A szakmai workshop részletes programját lásd a csatolt meghívóban.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek