SZTE Info

Sajtómeghívó - Horizont 2020 Figyelemfelkeltő Kampány és Regionális Információs Nap

A Szegedi Tudományegyetemen a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005 számú „Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra” című projekt szervezésében 2014. február 19-én 10:30 órai kezdettel a Szegedi Tudományegyetem Dísztermében megrendezésre kerül a Horizont 2020 Figyelemfelkeltő Kampány és Regionális Információs Nap.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemen a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005 számú „Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra” című projekt szervezésében - együttműködve a Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökséggel, és a Nemzeti Innovációs Hivatallal - megrendezésre kerül a Horizont 2020 Figyelemfelkeltő Kampány és Regionális Információs Nap.

A sajtómeghívó itt letölthető.

A részletes program itt letölthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.