SZTE Info

Sajtómeghívó

A Szegedi Tudományegyetem rektora, prof. dr. Szabó Gábor, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Lukács János r. dandártábornok együttműködési megállapodást ír alá 2014. november 13-án 13 órakor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal épületének (Szeged, Dugonics tér 13.) rektori tárgyalójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására és az azt követő „doorstep” sajtótájékoztatóra ezúton tisztelettel meghívjuk.


A rendezvényen lehetőséget biztosítunk vágókép és interjúk készítésére.


A hivatalos meghívó itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.