SZTE Info

Sajtómeghívó

Az új, funkcionális anyagok által kiváltott biológiai és környezeti válaszok elnevezésű, az SZTE és az SZBK közös Támop-projektjének eredményeit 2014. október 30-án (csütörtökön) 9 óra 30 perckor Prof. Dr. Kónya Zoltán szakmai vezető sajtótájékoztatón ismerteti az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ahol a projekt záró rendezvényét 10 órakor Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora nyitja meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hivatalos sajtómeghívó és részletes program itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.