SZTE Info

Fogyatékkal élő gyermekekfogászati ellátási centrumának átadó ünnepsége a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán létesítették a Dél-alföldi „Fogyatékkal élő gyermekek fogászati ellátási centrumát”, amelyet a 2014. szeptember 3-án (szerdán) 10 órakor kezdődő ünnepségen adnak át az SZTE FOK udvari épületében (Szeged, Tisza Lajos krt. 64.) – többek között – Dr. Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár, Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora, valamint Prof. Dr. Nagy Katalin, az SZTE FOK dékánja jelenlétében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtómeghívó és a program itt elérhető: meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.