SZTE Info

Az SZTE vezetői tartanak sajtótájékoztatót a ponthatárokról

A 2014. évi felvételi ponthatárokról, a hazai felsőoktatást és a Szegedi Tudományegyetemet jellemző tendenciákról 2014. július 25-én (pénteken) 11 órakor Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Homoki-Nagy Mária, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Varga Zsuzsanna, az SZTE oktatási igazgatója tart sajtótájékoztatót az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) földszinti 5. számú termében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtómeghívó itt letölthető: meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.