SZTE Info

Az SZTE vezetői tartanak sajtótájékoztatót a ponthatárokról

A 2014. évi felvételi ponthatárokról, a hazai felsőoktatást és a Szegedi Tudományegyetemet jellemző tendenciákról 2014. július 25-én (pénteken) 11 órakor Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Homoki-Nagy Mária, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Varga Zsuzsanna, az SZTE oktatási igazgatója tart sajtótájékoztatót az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) földszinti 5. számú termében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtómeghívó itt letölthető: meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.