SZTE Info

Sajtómeghívó

A HUSRBN/1002/214/078 projekt nevében ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és kedves kollégáit a projektzáró rendezvényünkre

Időpont: 2013. december 03. 14:00 óra

Helyszín: MTA SZAB Székház, Szeged, Somogyi u.7.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem/Uram!


Felhívjuk szíves figyelmét az alábbi, 2013. december 3-án (kedden) 14 órától esedékes sajtónyilvános eseményre: A nanotechnológia orvosi alkalmazása, A hüvelyi fertőzések szűrése és kezelése a Vajdaságban – határon átnyúló együttműködés záró rendezvénye az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (Szeged, Somogyi u. 7.)
 

A meghívó itt letölthető

A program itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.