SZTE Info

Sajtóközleméy - Könyvtárfejlesztés az SZTE gyakorló iskoláiban

Korszerű informatikai eszközöket is használnak immár a Szegedi Tudományegyetem két köznevelési intézménye könyvtárában. A könyvtárfejlesztés a TIOP-pályázaton elért siker eredménye.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Tudásforrás” IKT-eszközökkel –könyvtárfejlesztés 1-12. évfolyamig a Szegedi Tudományegyetem gyakorlóiskoláiban TIOP-1.2.3-11/1-2012-0244 kódszámú pályázat eredményeként korszerűsödött az infrastruktúra – tudtuk meg Zsigriné Sejtes Györgyitől, Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája igazgatóhelyettesétől. A projekt a korszerű hardver- és szoftvervásárlás támogatásával hozzájárul az iskolai könyvtárak online szolgáltatásainak mennyiségi és minőségi javulásához.

 

Részletek itt:

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.