SZTE Info

Sajtómeghívó a gazdaságtudományi kar nyári középiskolás tehetséggondozó tábornának megnyitójára

Időpont: 2013. július 29. (hétfő) 13:30 óra

Helyszín: SZTE GTK Főépület, Aula

6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyhetes programsorozatot megnyitja:

Dr. Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja

Sápi Ákos, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke

Dr. Papp István, NAV Regionális Adó Főigazgatóság főigazgatója

Dr. Kovács Péter tanszékvezető egyetemi docens, a tábor szervezője

 

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara második alkalommal rendezi meg középiskolás tehetséggondozó táborát 2013. július 29. és augusztus 2. között. A pénzügyi, gazdasági tehetséggondozásban kiemelt partnereink, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület és a NAV Regionális Adó Főigazgatósága is részt vesznek. A szakmai programokat, kirándulásokat és szórakozást egyaránt kínáló tábor célja, hogy a középiskolások pénzügyi, gazdasági, ismereteit és intelligenciáját fejlessze játékos feladatok, tréningek során a tízezer középiskolás részvételével megvalósult Econventio Teszt kiértékelése során szerzett tapasztalatok alapján.

Az EcoCamp megvalósításában szerepet vállalnak a BudaCash Brókerház és a Móra Ferenc Szakkollégium munkatársai mellett karunk oktatói és hallgatói.

A tábor megnyitóján és a hét folyamán interjú készíthető a tábor szervezőivel és résztvevőivel.

További információ kérhető a tábor szervezőjétől:

Dr. Kovács Péter tanszékvezető egyetemi docens, kovacs.peter@eco.u-szeged.hu, 70 617 4771


A hivatalos meghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.