SZTE Info

Meghívó a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának tudományos konferenciájára

A konferencia 2013. április 26-27. között kerül megrendezésre a SZTE Tanulmányi és Információs Központban, Prof. Dr. Nagy Katalin Dékán Asszony és Dr. Urbán István szervezésében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kedves Szerkesztőség!

 

Örömmel invitáljuk Önöket ismét a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának már hagyománnyá vált tudományos konferenciájára, mely a fogorvosok számára rendezett tudományos rendezvények közül évek óta kiemelkedő eseménynek számít!

 

A konferencia két fő témája a parodontológia és az implantológia, mivel a foghiány pótlása a páciensek, és az esztétikai implantációs sebészet és terápia legfontosabb kérdései közé tartozik. A rendezvényen szó lesz többek között a kemény és lágyrészsebészet aspektusairól, a lágyrész prezervációról, rekontrukcióról és remodellingről is, valamint a fogászati implantátumok körül kialakult gyulladásos folyamatokról, amely új kutatási területnek számít.


A szervezők a Megnyitó előtt várják kérdéseiket, vágóképeket a teljes rendezvény ideje alatt lehet készíteni.

Részvételi szándékukat kérjük, jelezzék!

 

Üdvözlettel,
Fogas Katalin
kongresszusi üzletág vezető
C&T Hungary Kft. (Kongresszusi Iroda)
6720 Szeged, Dugonics tér 12.
+36/62/548-485; +36/20/4141192
www.congresstravel.hu


A részletes program itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.