SZTE Info

Országos Közművelődési Konferencia

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) 2013. március 25. és 27. között immár a 22. alkalommal rendezik meg az Országos Közművelődési Konferenciát, amelyen az Ön részvételére is feltétlenül számítunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hazánkban egyedülálló módon a rendezvényt a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (JGYPK) Felnőttképzési Intézetének andragógus hallgatói szervezik, hogy informálják az egyetemistákat és a fiatalokat lehetőségeikről, illetve a kulturális szférát érintő változásokról. A konferencia a jövő olyan szakembereit szólítja meg, akik a kultúra, a média, a menedzsment és a felnőttképzés területén fognak elhelyezkedni.


Szíves érdeklődésére feltétlenül számítunk!

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Média Centrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu

A sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.