SZTE Info

Nemzetközi konferenciával ünnepel az ETSZK

Idén 100 éves az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar épülete, a karon folyó védőnőképzés 75 éves ebben az évben. A jeles évfordulókat 2013. március 22-én és 23-án nemzetközi konferenciával ünnepli a kar. Szél Éva professzor asszony tiszteletére emléktáblát avatnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Nők Egészsége, Családok Egészsége” című

nemzetközi konferencia ünnepélyes megnyitóját

2013. március 22-én (pénteken) 9 óra 30 perckor tartják

az SZTE ETSZK Temesvári körúti épületében

(Újszeged, Temesvári körút 31.)


A sajtó képviselői 11:10 - 11:20 között egyéni interjúkat készíthetnek a helyszínen kijelölt sajtószobában a megnyitó résztvevőivel.

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Média Centrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu


A meghívó itt letölthető

Az ETSZK konferencia programja itt megtekinthető

A konferencia ajánlója itt olvasható

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.