SZTE Info

Ahogy még sosem láttad – tudományos fotópályázat

Nagy sikerrel zárult az SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete által idén először szervezett egyetemi fotó- és képalkotási pályázat. Ennek keretében olyan felvételek és számítógépes modellek születtek, melyek a tudomány témáit újszerű, a hétköznapi életben soha nem látható módon ábrázolják. A pályázatra 25 alkotó több mint 100 alkotást küldött be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázatot az IPA „Teaching Mathematics and Statistics in Sciences” és a „Kutatók éjszakája” projektek támogatták. A legérdekesebb alkotások megtekinthetők november 6-ig az SZTE ÁOK Oktatási Épület 1. emeleti előterében (Szeged, Dóm tér 13).

További információk: Karsai János (karsai.szeged@googlemail.com)

A képekel illusztrált hír pdf formátumban innen letölthető.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.