SZTE Info

Az Egyetem Napja díszvendége Sólyom László köztársasági elnök

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa az Egyetem Napja alkalmából rendezett ünnepi ülését 2009. november 11-én, szerdán 10.00 órakor tartja a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében (Szeged, Ady tér 10.). Az esemény díszvendége Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke lesz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az eseményen köztársasági és egyetemi kitüntetések és díjak kerülnek átadásra.

A rendezvényre tisztelettel meghívjuk. Kérjük, részvételi szándékát
jelezze a szovivo@rekt.u-szeged.hu email címre.

Keczer Gabriella sajtószóvivő
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.