SZTE Info

Új épülettel bővül az Öthalmi Kollégium

60 új lakással bővül a SZTE Öthalmi Kollégiuma azzal az épületfelújítással, melynek ünnepélyes átadására és bejárására 2009. október 30-án, pénteken 10.00 órakor kerül sor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az épületátadáson részt vesznek: Dr. Szabó Gábor rektor, Dr. Badó Attila rektorhelyettes, Dr. Tráser Ferenc gazdasági és műszaki főigazgató, Török Márk EHÖK elnök, és Nemesi Pál, a kivitelező Ferroép igazgatója.

Az ünnepélyes épültátadásra tisztelettel meghívjuk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.