Bezár

Sajtóarchívum

Sajtótájékoztató a Mérnöki és a Pedagógusképző Kar jövőjéről

Sajtótájékoztató a Mérnöki és a Pedagógusképző Kar jövőjéről

2007. január 17.
2 perc
  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2006. novemberében a Szegedi Tudományegyetem több karának elnevezése is megváltozott. Ez a változás néhány kar esetében csak a „főiskolai” státus megszűnését jelenti az új, Bologna-rendszerű képzési szerkezetnek megfelelően. Két kar esetében azonban ennél lényegesebb átalakulást is jelent.

A Mérnöki Kar -- a volt SZÉF -- esetében az oktatási profil átalakulását és bővülését, régi szakok megszűnését és újak indítását, az egyetemstratégiai célok között kiemelkedő helyen szereplő műszaki képzés egyik bázisának létrejöttét is kifejezi a névváltoztatás. Ez egyben együtt jár a belső struktúra átalakításával: az öt tanszék helyett három intézetet hoztak létre.

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar esetében a névváltozás azt fejezi ki, hogy az új szakszerkezetnek megfelelően a kar fő profilja a jövőben pedagógusképzés lesz (tanító, óvodapedagógus, szakoktató), emellett kiemelkedő szerepet kap a kar oktatási kínálatában a felnőttoktatás.

A két kar jövőképéről, az új szakokról, képzési formákról és a szervezeti változásokról sajtótájékoztatót tartunk 2007. január 22-én 11 órakor a SZTE Rektori Hivatalának Sajtószobájában (Dugonics tér 13. II. emelet), melyen részt vesz Dr. Véha Antal, a Mérnöki Kar, illetve Dr. Galambos Gábor, a Pedagógusképző Kar dékánja.

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk. Kérjük, ily módon járuljon hozzá, hogy a közvélemény, illetve a középiskolás diákok még a felvételi jelentkezési határidő lejárta előtt értesüljenek ezekről a változásokról.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek