SZTE Info

Sajtótájékoztató az 5. Egyetemi Squash Világbajnokságról

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az 5. Egyetemi-főiskolai Squash Világbajnoksággal kapcsolatos szervezőmunkáról, valamint a Nemzetközi Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség látogatásának eredményeiről tartunk sajtótájékoztatót 2006. február 6-án, hétfőn 11.30 órakor a SZTE Rektori Hivatalának Sajtószobájában (Szeged, Dugonics tér 13. II. emelet).

Résztvevők: Dr. Alf Lazer (Auszrália), a Nemzetközi Főiskolai Sportszövetség (FISU) squash referense, a VB versenybizottság elnöke

Dr. Hédi Csaba, a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára

Prof. Dr. Badó Attila rektorhelyettes, a VB Szervező Bizottságának elnöke

Szabó József SZTE Sportközpontvezető, a VB Szervező Bizottságának titkára

Pápai Miklós, Szegedi Squash Club, a Szervező Bizottság tagja.

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.