SZTE Info

Informatikai tanácsadó világcéggel köt szerződést a SZTE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A TATA Consultancy Services Limited egy olyan, indiai székhelyű informatikai tanácsadó és szoftverfejlesztő cég, amelynek a világon több mint 60 ezer főállású alkalmazottja van, és a számítástechnikai ipar legjelentősebb vállalataival működnek együtt. Az Ázsiában piacvezető vállalkozás magyarországi leányvállalata négy éve alakult, a TATA Consultancy Services Hungary ma már több mint 350 szakembert foglalkoztat.

A cég együttműködést kezdeményezett Szegedi Tudományegyetemmel, melynek keretében közös kutatási és oktatási programokat indítanak, közös pályázatokat készítenek, illetve lehetővé válik a hallgatók részmunkaidős ipari foglalkoztatása is.

Az erről szóló megállapodást 2006. március 27-én, hétfőn 11 órakor írja alá SV Mani vezérigazgató és Dr. Szabó Gábor rektor a SZTE Rektori Hivatal Sajtószobájában.

Az aláírásra és az azt követő sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.