SZTE Info

unisport_Cseh_Laci_nyito

Megújult az UniSport – podcastok, foci EB és Cseh Laci a legújabb kiadásban

A szerkesztésében és arculatában megújuló UniSport, mostantól saját honlappal, Facebook és Instagram oldallal is rendelkezik. Országos és az SZTE-s hallgatókat is érintő hírek és információk a legújabb hírlevélben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az UniSport átfogóan és érdekesen mutatja be a hazai egyetemi sportéletet. Legújabb hírlevelükben több UniSport Podcast is meghallgatható.


A tartalomból:


Az 56-szoros válogatott labdarúgó, Kovács Kálmán és egy fiatal szakértő, a riporter hallgató, Pulay Marcell a BL-döntőről és a közelgő labdarúgó Európa-bajnokságról beszélget; a világ- és Európa-bajnok Valkai Ágnes a vízilabda sportág olimpiai esélyeit boncolgatja, sőt a MEFS fiatal főtitkára, Juhász Péter is bemutatkozik.


Megszólal a Nemzet Sportolója, Dr. Kamuti Jenő, aki olimpiai ezüstérmesként tartozik a legnagyobb bajnokok közé és az Egyetemi Játékokról (neki még Universiade) is sok szép emléket őriz.


Emellett az is kiderül, hogy szurkolók nélkül mit sem ér a MEFOB, hogy miként indult újra az élet a BEAC berkein belül és, hogy a vízisí és a szörf találkozásából miként született meg a wakeboard.


Az UniSport hírlevele elérhető itt.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.