Bezár

Hírarchívum

Nagy népszerűségnek örvend Magyarország a brazil hallgatók körében

Nagy népszerűségnek örvend Magyarország a brazil hallgatók körében

2014. június 30.
1 perc

A brazil kormány által finanszírozott Tudomány Határok Nélkül programba 2013-ban kapcsolódott be Magyarország, hazánk a tizedik legkedveltebb európai célország a brazil hallgatók körében. A program keretében a Szegedi Tudományegyetemen jelenleg 29 brazil hallgató tanul, melléjük szeptemberében újabb 15 főt várnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tudomány Határok Nélkül brazil állami ösztöndíjprogram keretében eddig 1888 brazil hallgató nyert el a brazil államtól magyarországi egyetemi tanulást biztosító ösztöndíjat. A közel 2000 hallgatót több mint háromszor ennyi jelentkezőből választotta ki a CAPES (a brazil állam felsőoktatásért és kutatásért felelős ügynöksége). A diákok jelentős része már megkezdte tanulmányait Magyarországon: 2013-ban 432, 2014 februárjában pedig további 1000 hallgató kezdte meg az egy tanéves részképzését. A Magyar Rektori Konferencia által koordinált és irányított programban Magyarország Európa 7. és a világ 10. legsikeresebb országa a kiadott ösztöndíjak számát figyelembe véve, ennél több hallgató csak Németországból érkezett eddig hozzánk – írja az mrk.hu

A Magyar Rektori Konferencia által koordinált ösztöndíjprogramba – mely brazil egyetemisták számára biztosít külföldi tanulmányi lehetőséget főleg műszaki, orvosi és természettudományi területeken – 2014 februárjában kapcsolódott be a Tisza-parti univeristas. A Szegedi Tudományegyetem valamely fakultásán jelenleg 29 hallgató tanul; 12 biológus, 5 orvos, 10 élelmiszermérnök és 1 agronómus. Melléjük 2014 szeptemberében várhatóan 12 orvos és 3 biológus érkezik még. A brazil kormány által finanszírozott ösztöndíjprogramban a 2015 és 2018 között időszakra további 100 000 ösztöndíjat fognak kihirdetni – tudtuk meg az SZTE Nemzetközi Koordinációs Iroda munkatársaitól.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek