A Szegedi Tudományegyetem
tisztelettel meghívja Önt a
Fenntarthatóság az élelmiszeriparban című kerekasztal-beszélgetésre
Időpontja: 2024. március 27., szerda 17:00
Helyszíne: SZTE Mérnöki Kar főépület, földszint, Kiselőadó
(6724 Szeged, Mars tér 7.)
A környezetvédelemhez, fenntarthatósághoz nemcsak mi, magánemberek járulhatunk hozzá, hanem a vállalatokra, cégekre is egyre nagyobb súlyú feladatok nehezednek a karbonlábnyom csökkentése céljából.
Az SZTE Mérnöki Kar Fenntarthatósági hetének keretein belül megtartott „Fenntarthatóság az élelmiszeriparban” című kerekasztal-beszélgetésen részt vesz van der Wildt Nikolett, a Szentkirályi Magyarország Kft. fenntarthatóságért felelős vezetője, Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője, Prof. Dr. Véha Antal, az SZTE Mérnöki Kar egyetemi tanára és Dr. habil. Gyimes Ernő PhD, az SZTE Mérnöki Kar egyetemi docense.
A beszélgetésen többek között a következő kérdésekre kaphatunk választ:
- Hogyan tudják a vállalatok környezettudatosan megoldani a szállítást?
- Milyen lehetőségek vannak a csomagolóanyagok okozta pazarlás csökkentésére?
- Milyen új csomagolási módokkal találkozhatunk?
- Az élelmiszeriparban mit lehet tenni az energiafelhasználás csökkentése érdekében?
A Facebook esemény ide kattintva érhető el.