Bezár

Sajtóarchívum

Korszerű diagnosztikai és terápiás endoszkópia szolgáltatás-fejlesztése a szegedi egyetemen

Korszerű diagnosztikai és terápiás endoszkópia szolgáltatás-fejlesztése a szegedi egyetemen

2023. január 16.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem célja az EFOP-2.2.19-17-2017-00053 azonosítószámú projektben a gasztroenterológiai betegségek diagnosztikai és terápiás ellátását biztosító endoszkópos műszer és eszközpark fejlesztése, és a Kálvária sugárút 57. szám alatti labor infrastruktúrájának kialakítása. A projekt a Széchenyi 2020 programban valósul meg, 299,98 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az EFOP-2.2.19-17-2017-00053 azonosítószámú projekt egyik elemeként a gasztroenterológia endoszkópos műszer és eszközpark fejlesztése, korszerűsítése valósul meg a Szegedi Tudományegyetemen. A közbeszerzés 2022 decemberében zajlott le, mintegy 211 millió forint értékben szereztek be endoszkópos rendszert.

A projekt során épület infrastruktúra-fejlesztés is történik: a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Kálvária sugárút 57. szám alatti telephelyén, az „A” épület 1. emeletén endoszkópos ambulanciákat alakítanak ki. A tervezési folyamat lezajlott, a kivitelezés közbeszerzésének előkészítése folyamatban van. A felújítás tervezetten 2023 szeptemberében készül el.

A fejlesztéseknek köszönhetően azok a vizsgálatok, amelyeket eddig fekvőbeteg ellátásban valósítottak meg, ezentúl járóbeteg ellátási formában történhetnek, csökkentve a kórházban töltött időt, illetve a lehetséges szövődmények kialakulásának kockázatát.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek