Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Neohelicon nemzetközi irodalomtudományi folyóirat 50. évforduló

Sajtómeghívó - Neohelicon nemzetközi irodalomtudományi folyóirat 50. évforduló

2023. augusztus 25.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem

 

tisztelettel meghívja Önt a

 

Neohelicon nemzetközi irodalomtudományi folyóirat

fennállásának 50. évfordulója alkalmából

szervezett konferenciára.

 

Időpontja: 2023. augusztus 28. (hétfő) 10:30 óra

Helyszíne: Szegedi Akadémiai Bizottság Székház

(Szeged, Somogyi utca 7.)

 

A Neohelicon nemzetközi irodalomtudományi folyóirat és az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszéke konferenciát szervez a folyóirat fennállásának 50. évfordulója alkalmából 2023. augusztus 28-30. között a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában. Az eseményen a magyar kutatókon kívül több ország irodalomtudósai vesznek részt, többek között a Nemzetközi Összehasonlító Irodalomtudományi Társaság elnöke is.

 

A Neohelicont 1973-ban a Szegedi Tudományegyetem volt professzora, Vajda György Mihály alapította, követve a kolozsvári egyetemen 1877-1888 között megjelenő Összehasonlító Irodalomtörténelmi Lapok kijelölte utat, és átvéve tőle az Acta Comparationis Litterarum Universarum latin címet. A Neohelicon az egyetlen nemzetközi színtéren ötven év óta rendszeresen megjelenő irodalomtudományi folyóirat. Magyar főszerkesztők által irányított, az Akadémiai Kiadó és a Springer Publishing által gondozott, négy idegen nyelven (angol, francia, német, olasz) megjelenő orgánumként a Neohelicon a maga szakterületén a világ egyik legismertebb és legmegbecsültebb folyóirata.

 

A konferencia szervezését a Szegedi Tudományegyetem, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, a Szegedi Akadémiai Bizottság és az Akadémiai Kiadó támogatja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek