Bezár

Sajtóarchívum

Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszorának közleménye

Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszorának közleménye

2022. július 14.
1 perc

Az utóbbi napokban több barátom, ismerősöm és kollégám hívta fel a figyelmemet arra, hogy rám hivatkozva – engem egy bőrgyógyászati klinika szakértőjeként feltüntetve, nevemmel és képmásommal visszaélve – több internetes és közösségi fórumon gombás megbetegedésekkel kapcsolatos szereket, készítményeket hirdetnek, reklámoznak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Rögzíteni szeretném és egyúttal felhívom a közvélemény figyelmét, hogy semmilyen bőr- és körömgomba elleni szer, készítmény hirdetésében, reklámozásában nem vettem és nem veszek részt, ezekhez sem a nevem, sem a képmásom felhasználását nem engedélyeztem, ezzel kapcsolatban interjút, tanácsot nem adtam, nyilatkozatot nem tettem, sajtótájékoztatót nem tartottam. Nevemmel és képmásommal visszaéltek és visszaélnek, olyan szavakat, mondatokat, állításokat, nyilatkozatokat tulajdonítanak nekem, amelyeket én soha nem mondtam, nem állítottam.

Meggyőződésem szerint az efféle magatartás nem csak polgári és személyiségi jogaim megsértése, de személyes adataim jogosulatlan, visszaélésszerű kezelése és a fogyasztók tisztességtelen megtévesztése is, amely a büntetőjog hatálya alá is tartozhat, büntetőjogi tényállást is megvalósíthat.

Bízom benne, hogy az illetékes hatóságok, hivatalok, szervek a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megteszik!

Addig is kérek mindenkit, legyenek fokozottan óvatosak, körültekintőek! Kérem, hogy az interneten és a közösségi fórumokon megjelent és megjelenő hirdetéseket, az ezekben szereplő, nekem tulajdonított mondatokat, állításokat semmilyen körülmények között ne azonosítsák személyemmel, a reklámozott terméket hozzám ne kössék!

Philadelphia, 2022. július 12.

Karikó Katalin

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek