SZTE Info

Sajtómeghívó - AZ EFOP-3.6.1-16-2016-00014 azonosítójú projekt zárókonferenciájára

Tisztelettel meghívjuk a „DISZRUPTÍV TECHNOLÓGIÁK KUTATÁS-FEJLESZTÉSE AZ E-MOBILITY TERÜLETÉN ÉS INTEGRÁLÁSUK A MÉRNÖKKÉPZÉSBE” című projekt zárókonferenciájára, amely online módon kerül megtartásra 2021. 06. 28. hétfő 10 órai kezdettel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázat célja annak elősegítése volt, hogy a pályázatban résztvevő egyetemek (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Szegedi Tudományegyetem (SZTE), Neumann János Egyetem (NJE)) képesek legyenek olyan – elsősorban közös – kapacitások kiépítésére, tudásbázis fejlesztésére és kutatási folyamatok kialakítására az e-mobility és a mérnökképzés területén, amelyek lehetővé teszik számukra a társadalmi innovációt szolgáló és a K+F szféra igényeit kielégítő szolgáltatások nyújtását, valamint kutatói utánpótlásuk biztosítását. Ezen felül a projekt tudásbázis bővítő, a kutatói utánpótlás feltételrendszerének javítását elősegítő, a műszaki képzéseket, valamint tudás és technológia transzfert erősítő tevékenységei által kiemelten járul hozzá a Fokozatváltás a felsőoktatásban és a Befektetés a Jövőbe Nemzeti K+F+I stratégia céljainak megvalósításához.


PROGRAM:


10:00 - 10:20 Megnyitó: a projekt bemutatása – Prof. Dr. Rohács József, BME
10:20 - 10:35 A Neumann János Egyetem projektben elért eredményeinek bemutatása - Dr. Weltsch Zoltán, NJE
10:35 - 10:50 A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem projektben elért eredményeinek bemutatása - Prof. Dr. Rohács József; Dr. Vajta László - BME
10:50-11:05 A Szegedi Tudományegyetem projektben elért eredményeinek bemutatása - Dr. Geretovszky Zsolt, SZTE
11:05-11:15 Kérdések, zárszó - Dr. Geretovszky Zsolt, SZTE


A konferencia programjába az alábbi linken keresztül tud bekapcsolódni. Előzetes részvételi szándékát a következő email címen kérjük jelezni: enovak@titan.physx.u-szeged.hu 2021.06.25. 10 óráig.
https://teams.live.com/meet/94353710161771

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.