SZTE Info

okn_webap_banner

Online Karriernapok és Felkészítő Programok az SZTE-n

Nemcsak gyakornoki-, vagy munkahelyet találhatnak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói a Online Karriernapokon, de az azt megelőző Felkészítő Programokon többek között megtanulhatnak önéletrajzot írni, kipróbálhatják magukat interjúkon, és pályatervezési tanácsadáson is részt vehetnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Online Karriernapokat 2021. április 13-án és 14-én rendezi a Szegedi Tudományegyetem az előző félévhez hasonlóan online, a CooSpace felületén. Ezt megelőzően 2021. április 12. és 14. között Felkészítő Programokkal is várják a hallgatókat, amelynek célja, hogy fejlesszék az eredményes helytálláshoz szükséges készségeket, növeljék a résztvevők magabiztosságát.

 

A Felkészítő Programokon is online várják az érdeklődőket. Az április 12. és 14. között elérhető előadások révén a jelentkezők hasznos támpontokat kapnak a modern és tartalmában is megnyerő önéletrajz összeállításához, az interjúra való felkészüléshez. A személyre szabott tanácsadások kínálatában szerepel a pályatervezés is. Az önéletrajz műhelyen szakmai visszajelzésekkel segítenek a jó önéletrajz megírásában. A gyakornoki hely vagy álláskeresés előtt állók pedig saját bőrükön tapasztalhatják meg egy interjú hangulatát, menetét. A három-négy órás workshopok azoknak a hallgatóknak szólnak, akik szeretik az önfejlesztést, az interaktív feladatokon, saját élményeken keresztül való tanulást egy jó hangulatú csoportmunka részeként

 

Április 13-án és 14-én kezdődik az Online Karriernapok, amelyet a CooSpace felületen bonyolít le a szervező Szegedi Tudományegyetem. A kétnapos online rendezvényre Magyarország legnagyobb cégei közül is jelentkeztek már, de szegedi szervezetek is megtalálhatók a résztvevők között. A Karriernapok remek alkalom a gyakornoki hely vagy álláskeresés előtt álló hallgatóknak, hogy megismerjék a kiállító cégeket és szervezeteket, feltehessék kérdéseiket, elküldhessék önéletrajzukat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.