SZTE Info

weboldal_nyito_onlineszuloi

Online Szülői Értekezletet tart az SZTE

2021. február 6-án Online Szülői Értekezletre várja a Szegedi Tudományegyetem az érdeklődőket. Az eseményt prof. dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese nyitja meg. Az ünnepélyes köszöntő után az érdeklődők megtudhatnak mindent a beiratkozás, felvételi eljárás menetéről, és az SZTE-n rejlő lehetőségekről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Online formában tartja meg a Szegedi Tudományegyetem 2021. február 6-án Szülői Értekezletét. Az érdeklődők tematikus chatszobákba kapcsolódhatnak be, ahol számukra releváns információkat tudhatnak meg az egyetem képviselőitől.

 

A szülőket, oktatókat, és a középiskolásokat 10 óra 30 perctől prof. dr. Gellén Klára köszönti. Az SZTE oktatási rektorhelyettesének általános tájékoztatójából mindent megtudhatnak az érdeklődők az SZTE előnyei mellett a nemzetközi EUGLOH konzorciumról is, amelynek öt külföldi egyetemmel együtt az SZTE is tagja. A tájékoztatóból kiderül, hogy milyen ösztöndíj lehetőségek állnak a diákok rendelkezésére a Szegedi Tudományegyetemen, legyen szó akár külföldi, akár hazai ösztöndíjakról.

 

11 órától tematikus chatszobákban várják az érdeklődőket az egyetemi képviselők. A párhuzamosan zajló online szobákban kérdezni lehet a hazai és határon túli diákok beiratkozásáról, de az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a kollégiumokkal kapcsolatban is. A Szülői Értekezleten bemutatják az SZTE tehetséggondozó programját, a Junior Akadémiát, emellett pedig a hazánkban egyedülálló online oktatási platformot, a Coursera for SZTE-t is. Az online napon az egyetemi ösztöndíjakról is szó lesz, többek között az SZTE+ ösztöndíjról, melyet az egyetem a felvételiző diákoknak nyújt.

 

A Szegedi Tudományegyetem Magyarország magas presztízsű felsőoktatási intézménye, ahol 12 karon és a Tanárképző Központban zajlik a felsőoktatás teljes spektrumát lefedő minőségi oktatási tevékenység. Az SZTE az egyik legnagyobb hazai oktatási komplexum, amelyben 21 ezer egyetemi hallgató, köztük több mint 4000 külföldi fiatal gyarapítja tudását.

 

Bővebb információ az SZTE Online Nyílt nap oldalán érhető el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.