Bezár

Sajtóarchívum

pexels_chokniti_khongchum_3938023

Sajtóközlemény - Idén is kiosztották az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címeket

Sajtóközlemény - Idén is kiosztották az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címeket

2020. december 02.

Hat középiskola érdemelte ki idén az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet, melyet a nyertesek egy éven keresztül viselhetnek. Rendhagyó online eredményhirdetésen mutatták be a 2020/2021-es év díjazottjait, illetve a tavalyi év kutatóiskolái ismertették kutatási eredményeiket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az SZTE TTIK először a 2007/2008-as tanévben hirdetett pályázatot az SZTE TTIK Kutatóiskolája cím és támogatás elnyerésére. A pályázaton az ország valamennyi középfokú oktatási intézménye és azon határon túli magyar középiskolák vehetnek részt, melyek magyar nyelvű képzést folytatnak a természettudomány, az informatika és a műszaki tudományterületen. A 2020/2021-es felhívásra kilenc középiskolai kutatócsoport adta be pályázatát, akik közül hatan 100.000 Ft és 200.000 Ft közötti támogatásban részesültek.
 
Az idei évben a személyes találkozó helyett online konferencián hirdették ki a 2020/2021-es -i év pályázatának nyerteseit. A 2020. november 27-ei konferencia résztvevőit Dr. Papp Tamás, az SZTE TTIK általános és tudományos dékánhelyettese köszöntötte. Az ünnepélyes megnyitó után Dr. Kredics László egyetemi docens (SZTE TTIK Mikrobiológiai Tanszék) tartott előadást. A konferencián a tavalyi győztes középiskolák is bemutatták az egy év alatt elért kutatási eredményeiket, majd kihirdették a 2020/2021-es év nyerteseit is.
 
A 2020/2021-es évben az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet viselheti a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium (Sopron), a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium (Zenta), a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola (Bonyhád), a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium (Csongrád), a Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium (Szeged), és a Kecskeméti Katona József Gimnázium (Kecskemét).
 
Pályázni minden évben olyan kutatási programmal lehet, melynek egyik témavezetője a TTIK oktatója vagy kutatója, illetve a középiskola egyik tanára. A nyertes pályázóknak egy évük van elvégezni a kutatói munkát, az eredményekről a zárórendezvényen kell előadásban beszámolniuk. A címet a támogatottak a pályázat évében viselhetik.
 
A Program a ProTalentis Alapítvány, az SZTE Tehetségpont közreműködésével, az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 azonosító számú „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című pályázat részeként valósult meg.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek