Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Hétfőn a Hódtói Sportcsarnoknál végeznek mintavételt a Szegedi Tudományegyetem munkatársai

Sajtóközlemény - Hétfőn a Hódtói Sportcsarnoknál végeznek mintavételt a Szegedi Tudományegyetem munkatársai

2020. május 09.

2020. május 11-én, hétfőn 10 és 16 óra között a Hódtói Sportcsarnok melletti parkolóban lévő szűrőbuszhoz várják mintavételre azokat, akik előzetesen levélben és adott esetben telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre. A Szegedi Tudományegyetem mindenkit, aki értesítést kapott, arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban és menjen el a mintavételi pontra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A minták 16,4 százalékát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be a régióból, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A május elsején indult 14 napos szűréssorozatban a Szegedi Tudományegyetemről 15 munkacsoport vesz részt, köztük orvosok, ápolók, asszisztensek és rezidensek. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

 

A témában korábban Prof. Dr. Lengyel Csaba a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke nyilatkozott. A nyilatkozat videós formában itt elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=o9As1R1PPn4&feature=emb_title

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek