Bezár

Sajtóarchívum

pexels-chokniti-khongchum-2280571

Sajtómeghívó - A Live Longer Projekt sajtótájékoztatójával egybekötött online zárórendezvényére

Sajtómeghívó - A Live Longer Projekt sajtótájékoztatójával egybekötött online zárórendezvényére

2020. november 12.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az EFOP-3.6.2-16-2017-00006 azonosító számú, LIVE LONGER című projekt sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvényére, amelyen a résztvevők összefoglalják a projekt célkitűzéseit és az elért eredményeket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázat fő céljai a gyomor-bélrendszer, szív, ér és vázizom eredetű betegségekben szenvedő páciensek életkörülményeinek javítása és élethosszának megnövelése volt. A projekt transzlációs megközelítésben, a molekuláris biológiai kutatásoktól egészen az új technológiákon alapuló gyógyító tevékenységig igyekszik átfogni az orvostudományi kutatások közel teljes vertikumát. Erre a négy orvosképző egyetem között megvalósuló együttműködések kitűnő lehetőséget adtak csakúgy, mint az egyes intézményekben már ma is megvalósuló alapkutatási-klinikai kapcsolatrendszer.

 

A program szoros kapcsolóeleme a transzlációs medicina. A négy szervrendszert érintő kutatások három fő irányt érintenek számos hazai és nemzetközi kutatócsoport együttműködésében: élettan, kórélettan, regeneráció és terápia. Az ígéretes projekt során vizsgált betegségek (pl. érelmeszesedés, cukorbetegség, szívelégtelenség, hasnyálmirigy-gyulladás, cisztás fibrózis) közül a legtöbb korai halálozáshoz vezet, és komoly kihívást jelentenek az orvosoknak. A projekt eredményei hozzájárulnak a vizsgált betegségek kialakulási mechanizmusainak megértéséhez, és segíthetik a korai felismerést és kezelést. A résztvevők a kutatások eredményeképpen előreláthatólag jelentős Európai Unió által támogatott pályázatokhoz tudnak csatlakozni.

 

A COVID-19 okozta korlátozások miatt személyesen csak az egyes egyetemeket képviselő szakmai és management vezetők lehetnek jelen, azonban a többi érdeklődő online, a Zoom platformon csatlakozhat a rendezvényhez.

 

A zárórendezvény időpontja:

2020. november 16-án, hétfőn 10:00 és 12:30 között

 

A zárórendezvény helyszíne:

Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13. )

 

Online felülethez Zoom link:

https://us02web.zoom.us/j/82824254109?pwd=YStjK2ZFTGg0OE1ZMHlOa052Zm4wUT09

Meeting ID: 828 2425 4109; Passcode: 720742

 

Fotó-, és interjúigényét kérjük a sajto@szte.hu email címen jelezze.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek